о пројекту

45. FEST

Визуелни идентитет и слоган

за интернационални филмски фестивал

45. FEST 1

Осмишљен да представља годишњи пресек најбољих филмских остварења, београдски интернационални филмски фестивал FEST постао је током деценија култни догађај и један од стубова савремене српске и регионалне културне сцене на коме стасавају генерације. Конкретно визуелно решење, у извесној мери пречишћено и једноставно, у тесној је вези за слоганом: „Прогледај”.

Слоган у себи садржи и сублиминално и провокативно, док се његова вишезначност визуално етаблира „old school“ приступом. При изради пројекта, пионирски плакати из револуционарних 60-их били су основна референца. То је доба које у жижу враћа масовне одласке у биоскопе (онда када је одлазак у кино имао далеко јачи друштвени значај). Технолошка и информатичка револуција која је уследила имала је неповољан утицај на колективну биоскопску дворану као такву, иако је унапредила филм и индустрију. Човек филмове данас гледа сам и готово усамљен.

Својом свестраношћу, разноликошћу и иновацијама, FEST омогућава гледаоцима да остваре то јединствено, непатворено искуство непосредног доживљаја узбуђења и спознаје; искуство активног промишљања и сукоба мишљења која варирају у широком распону друштвених и културних тема.

Услуге: развој визуелног идентитета, слоган, copywriting, дизајн постера, штампа, спољно оглашавање

45. FEST 3
45. FEST 4
45. FEST 5
45. FEST 6
45. FEST 7
45. FEST 8

Желите да
разговарамо?

контактирајте нас

Без обзира да ли је ваш пројекат велики или мали, једноставан или захтеван, позовите нас да заједно откријемо како Април може да вам помогне да унапредите раст вашег бренда и бизниса.